Prof. dr ZORAN VOJIĆ POSTAO AKADEMIK SRPSKE KRALjEVSKE AKADEMIJE

U Beogradu je 22. novembra 2016. godine prof. dr Zoran Vojić iz Svilajnca postao dopisni član Srpske kraljevske akademije inovacionih nauka. Njegov mentor, akademik prof. dr Svetomir Stožinić, pred velikim brojem akademika, u najkraćem je istakao POSEBNOST KANDIDATA. Ukupno naučna, istraživačka, stručna i obrazovna delatnost kojima je on bio posvećen u svom dugogodišnjem radu, čine ga posebnim kandidatom zaslužnim da bude biran za člana SKAIN-a.
– Profesor dr Zoran J. Vojić je jedinstvena ličnost, posebnih etičkih vrlina, zadivljujućeg duha, istančanosti i senzibiliteta, širokih pogleda i uzvišenih ideala, blagorodna i dobroćudna ličnost, koja sa strukom koju obavlja u psihijatriji čini čudesno skladnu smirenost. On je čovek čvrsto izgrađenih moralnih i stručnih načela, ličnost pozitivna u svakom smislu, čije se stvaralaštvo svrstava u sam vrh zavidne visine, pa uveravam članove ove Akademije da će izborom profesora Vojića dobiti uglednog člana, koji će svojim aktivnostima doprineti napretku naše Akademije – rekao je Stožinić.

Predsednik komisije za izbor u zvanje akademika, akademik prof. dr Radivoje Papović nadahnuto je i filozofski govorio o životu i delu profesora Vojića, o njegovim dostignućima u struci i nauci, da je svuda stigao i preporučio da zaslužuje da sedi u gornjem redu Akademije, te dr Vojića preporučuje za prijem u članstvo. Predsednik Srpske kraljevske akademije inovacionih nauka, akademik Ljubinko Ilić, proglasio je prof. dr Zorana Vojića za dopisnog člana i uručio specijalnu legitimaciju, u prisustvu svih akademika i njegove porodice koji su mu čestitali. Tako je poznati psihijatar i psihoterapeut postao prvi lekar akademik iz Resave.