Progresivna mišićna relaksacija-po Jakobsonu

Sve više su prisutne, emocionalna napetost i prenapregnutost, kod ljudi u savremenom životu i svetu pa se smatra da se ne odmaramo dovoljno dugo i kvalitetno, da bi obnovili svoje snage za naredne zadatke i poslove koji nas čekaju.

Mnoge osobe smatraju da počinjemo da se odmaramo, čim prestanemo da radimo, ali ništa varljivije od toga. Ranije se radilo sporije i mirnije i nisu na bila potrebna uputstva kako da se odmaramo. Danas je potpuno drugačija situacija, i u ovom današnjem veoma brzom životu, postindustrijskom, sa sve većom dominacijom informativnih i digitalnih tehnologija, neophodna su nam ipak pravila, ili uputstva, kada i na koje načine da se odmaramo, na naučni način, jer to može biti od ogromnog značaja za naše zdravlje.

Odmor i vežbe opuštanja, nisu potrebne samo onima koji su premoreni, da bi poboljšali svoje radne kapacitete, sačuvali i unapredili svoje zdravlje, već i onima koji su oboleli od povišenog krvnog pristiska, srčanih smetnji, stomačnih i crevnih tegoba, problema sa disanjem, nervoze i drugih telesnih smetnji.

Vežbe iz Programa – Progresivne mišićne relaksacije po Jakobsonu, primenjene u pristustvu terapeuta u određenom vremenskom periodu, mogu pomoći pacijentu ili klijentu, da sačuva svoje snage, nauči kako da izbegava nepotrebnu napetost, i da svojim radom postiže željene ciljeve.

Edukacija je namenjena lekarima, psiholozima i medicinskim tehničarima, kao i drugim zainteresovanim osobama. Postoji, početni, srednji i viši stepen edukacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *